Minke Ramkema

Medewerker calculatie

Minke 2De goedlachse en nuchtere Minke Ramkema vrolijkt sinds april 2009 het kantoor van CSG op. Dit sloot niet naadloos aan op haar propedeuse Fysiotherapie: tijdens haar studie werd al aangegeven dat door de vergrijzing de grootste kans op werk bij revalidatiecentra ligt. Dat strookte niet helemaal met haar doelgroep, waarop Minke besloot met de studie te stoppen.

Zonder ervaring in de facilitaire dienstverlening werd Minke aangenomen bij CSG en startte zij op het Servicecenter. Van Europese Aanbestedingen en kwaliteitscontroles had ze nog nooit gehoord. Maar met de hulp van collega’s en het volgen van diverse cursussen vond zij haar weg binnen het bedrijf. Na twee jaar maakte zij de overstap naar de functie van calculator en startte zij met de HBO opleiding Facility Management.

Ondertussen werden Minke en haar vriend ouders van twee zoons. De combinatie werk, studie en moederschap houdt Minke vol, omdat ze het alle drie leuk vindt en er energie van krijgt. Dit vraagt wel een grote mate van flexibiliteit: een strakke weekplanning lukt simpelweg niet. En soms moet ze nee zeggen, zowel op het werk als privé, maar dat accepteren de meesten omdat ze haar situatie kennen. Natuurlijk is het druk, maar voor toeren op de motor, terrasjes pakken, shoppen en lezen probeert zij ook tijd te maken. Ze is vooral ontzettend trots dat ze doet wat ze leuk vindt en hoopt te blijven groeien in haar werk en haar kennis.